加入收藏 | 设为首页 |

遵义天气预报-实在暖心的小别墅,让你感触窟窿般的温暖

海外新闻 时间: 浏览:200 次

西班牙的乡村别墅改造

Refurbishment of a country house in Empord, Spain

这是一个针对坐落在西班牙郊区的乡间别墅群的扩建项目,那里的房屋被田遵义天气预报-实在暖心的小别墅,让你感触窟窿般的温暖野和果园层层包围,与城市有组织的规划设计的大型建筑形成显著的对比。主要扩建对象是郊区那些水电通风很不便利的郊区小住宅。

设计师们首先着手的便是打开室内沉闷的封闭空间,运用一层原有的天井与二层贯通,形成一个完整的采光中庭空间,接着通过对功能的调整在建筑中央做了两个开放区域,一个用作入口门厅,另一个则用作游泳池。

整个改造过程只保留了主要承重结构和外墙围护结构,目的是为了将室内空间相互连接从而与室外景观形成视线上的延伸,将室外田园美景引入室内。新的动线使得建筑具有一丝“迷宫般的清晰”,看上去虽然功能繁杂,而流线却十分明确,这样的做法大大提升了房间的利用率。

在室内设计上大块洗练的白色石块和布局上的中性色彩在整个空间中起到了至关重要的作用,经过修复后熠熠生辉的老陶瓷砖的纹理与新材料的整洁形成强烈地视觉对比。

这不是一个单纯的建筑,是人人都离不开的家,景观通过窗户悄悄进入室内,房屋的遵义天气预报-实在暖心的小别墅,让你感触窟窿般的温暖主人在这里将过着日复一日但绝不枯燥的生活。

A country house located in the outskirts of a village in Empord ( natural and historical region in Catalonia, Spain) where the big country houses surrounded by fields and fruit gardens contrast to the detached houses proper for the village urban tissue. The multiple extensions that were carried out in the existing house turned out in a tedious configuration with遵义天气预报-实在暖心的小别墅,让你感触窟窿般的温暖 innumerable rooms without convenient light and ventilation.

The project starts by fusing the volume using an existing patio in the first floor and opening a new one in the second. The last one opens two large spaces in the centre of the house that are conceived as the entrance hall and the swimming pool.

Only the main structure and the exterior wall envelope of the building are maintained. The m遵义天气预报-实在暖心的小别墅,让你感触窟窿般的温暖ain spatial strategy tends to interconnect the spaces and open them up to the exterior introducing new courtyards and windows. New circulations are added to enhance the labyrinthine character of the house, providing a complexity that paradoxically improves the use of the house.

The volumes of stone and broken white colour give a neutral image where the materials play a crucial rol贤妻e in the spatial arrangement. The brown glazed coloured tile is the common thread that accompanies the inhabitant generating continuous surfaces that connect different spaces visually. The texture of the restored old authentic ceramic bricks contrasts with the neat reflection of the new material.

The result is a house where one could live without the need to leave it. The landscape floods the interior through the windows and an inner labyrinth of rooms and courtyards sets off spaces to work, eat, rest, read, swim ...

仅仅从外观上来看整个建筑朴实无华,却有着洞穴般的温暖,但从室内效果来看则可以看出设计师注入了大量心血,不仅仅是对于中庭空间的开放、螺旋楼梯的设置,更多的是可以看到设计师对于屋主生活细节的推敲,例如运用暖色灯光来减少整体墙面过于灰白的冰冷感、在厚重的墙体上挖凿部分镂空作为储物空间来使得建筑更加轻盈通透、在洞穴般的下沉空间放入沙发从而形成一个小小的休息区等等一系列手段不仅使得房屋充满生活气息,也可以明确看出建筑师将以人为本的理念贯穿始末,人们并不奢求自己的家有多豪华,适用才最重要,不是吗?

设计公司:ARQUITECTURA-G

类型:住宅>私人住宅

状态:在建遵义天气预报-实在暖心的小别墅,让你感触窟窿般的温暖

年份:2015年

面积:0平方英尺-1000平方英尺

预算:$0 - 10K

FIRM: ARQUITECTURA-G

TYPE: Residential › Private House

STATUS:遵义天气预报-实在暖心的小别墅,让你感触窟窿般的温暖 Built

YEAR: 2015

SIZE: 0 sqft - 1000 sqft

BUDGET: $0 - 10K

由专筑网李韧,严越编译

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处